Salt de Sallent (Pla Traver)

20 de Juny del 2007 (LR)

Pla Traver-Grau del PlaTraver-Sallent-Salt de Sallent.


La sortida és com de costum a 2/4 de 8. A 2/4 de 9 deixem el cotxe al “pàrking” de Pla Traver. Total 44 km. Comencem a caminar a ¾ de 9.

Just en començar la ruta veiem una senyal de color groga però al acostar-nos a la casa de Pla Traver, no veiem que continuïn les marques; almenys no les trobem. Passem pel mig de varies tanques i ens dirigim cap a una casa de fusta prefabricada, anem baixant i després de passar per sota d’un filat, tornem a trobar les senyals grogues, ja tornem a tenir el camí marcat, ara només es qüestió d’anar seguint les marques. Avui podem observar que en aquest lloc hi ha una herba molt crescuda i tot està molt florit. Entrem ara en una fageda. Comença el Grau del Pla Traver. Camí molt bonic amb forta baixada. En mitja hora ja sortim just a costat de la Riera de Sallent. Travessem la Riera i pugem cap a la casa de Sallent. Voltem tota la casa i abans de marxar surt un noi i ens diu que aquí ja hi porta tres primaveres ell tot sol. La casa té llum i aigua i també tota classe de bestiar amb un paó reial inclòs. Parlem una estona i ens indica el camí per anar al Salt de Sallent passant per la font de Sallent , que en realitat és una mina, situada en un lloc molt emboscat. Arribem al Salt on per cert i baixa poca aigua. Fem les fotos de rigor i continuem fins al mirador. Aquí hi esmorzem. Disfrutem d’una magnífica visió del Salt i dels cingles que l’envolten.



Portem des de la sortida 1 hora i 30 minuts.

Desprès d’esmorzar i amb molta mandra continuem la ruta fins arribar a la crta. de carro que ens portarà anant en direcció a la dreta, altre vegada al Grau del Sallent.

Per aquesta crta. però en direcció contraria (Camí dels Matxos) i varem passar el dia 9 de Maig d’aquest 2007.

Anem seguint les senyals grogues, tornem a creuar la Riera i anem pujant pel Grau fins a les envistes de la casa de Pla Traver. Tornem a passar per sota del filat i cap el cotxe.

La tornada la fem en menys d’una hora.

Abans però anem a veure la font del Salar; que es troba a pocs metres del lloc on tenim el cotxe. Oh sorpresa! no “funciona” Està totalment tapada. Una altre font que ha desaparegut.

Poc abans de la una ja som a Vic.

Desnivell: 340 m.

Recorregut: 8,5 km.

Temps: 3h. 20’

Dia esplèndid encara que amb força xafogor.

Itinerari extraordinàriament preciós pels seus boscos i prats.